SAIRASTUNEILLE VANHEMMILLE

ALISA on toiminut vuosina 2017-2020 Pohjois-Karjalassa perheiden sekä lasten ja nuorten tukena, kun perhettä on kohdannut vanhemman tai muun perheenjäsenen vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, vammautuminen tai muu terveydentilaan liittyvä haaste.

ALISA on kehittänyt, järjestänyt ja juurruttanut Pohjois-Karjalaan tukitoimintaa lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on vakavasti sairastunut tai käyttää päihteitä. ALISA on tarjonnut myös ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheille, ja tukee sairauden kuormittamaa vanhemmuutta.

Vuoden 2020 lopussa ALISA:n toiminta muuttui siten, että rahoitus perheiden suoraan tukemiseen päättyi. Jatkoimme toimintaa vuoden 2021 aikana siten, että kehitimme yhdessä sote-palveluiden kanssa erilaisia käytännön tuen keinoja perheille, kun vanhempi sairastuu. Vuonna 2022 ALISA sai pysyvän rahoituksen ja näin ollen voimme jatkaa ALISA-toimintaa. Suositut Koko perheen yökylät, Lasten päivät ja Nuorten päivät sekä vanhempien, nuorten ja lasten yksilötuki tullaan käynnistämään uudelleen kevään 2022 aikana.

Tietoa sairastuneille vanhemmille

Olemme keränneet toiminnan aikana kokemuksia ja tietoa niin sairastuneilta vanhemmilta kuin heitä kohtaavilta ammattilaisiltakin. Osaamista olemme saaneet myös toimimalla lasten ja nuorten kanssa. Olemme koostaneet tätä monipuolista tietoa vanhempien tueksi nettisivustolle. Sivusto sisältää useita eri osa-alueita, joissa on tietoa eri teemoista. Teemojen tukena on myös videoita ja tehtäviä, joiden kautta voi pohtia omaan perhettä ja omia lapsia. Toivomme, että sairatuneet vanhemmat saavat näiden tietojen ja näkökulmien kautta apua juuri oman tilanteensa pohtimiseen ja löytävät omalle perheelleen sopivia ratkaisuja.

Sivustoa voi käyttää koko perheen tukena myös muu aikuinen kuin sairastunut vanhempi itse. Sivuston vinkit voivat auttaa isovanhempaa tai vaikka lapsen kummia olemaan lapsen tukena.

Tästä pääset tutustumaan Tietoa vanhemmille -sivustoon

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry