ALISA-TOIMINTA

ALISA on pohjoiskarjalaisten perheiden sekä lasten ja nuorten tukena, kun perhettä on kohdannut vanhemman tai muun perheenjäsenen vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, vammautuminen tai muu terveydentilaan liittyvä haaste.

ALISA kehittää, järjestää ja juurruttaa Pohjois-Karjalaan tukitoimintaa lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on vakavasti sairastunut tai käyttää päihteitä. ALISA tarjoaa myös ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheille, ja tukee sairauden kuormittamaa vanhemmuutta.

ALISA tekee matalankynnyksen ennaltaehkäisevää työtä. Toimintaan voi tulla mukaan, jos sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuntuvat liian raskailta, se voi täydentää perheen saamaa muuta tukea tai vaikka sairaus ei vielä aiheuttaisi ongelmia perheen arjessa. ALISA toimii Pohjois-Karjalan alueella. Toimintamme on osallistujille maksutonta.

Henkilökohtaista keskustelua ja neuvontaa kaikille perheenjäsenille

Kaikki perheenjäsenet voivat keskustella kanssamme ajatuksistaan, kokemuksistaan ja mieltään painavista asioista, yhdessä tai erikseen. Kuuntelemme, keskustelemme, tuemme ja neuvomme. Ota yhteyttä, niin sovitaan ALISA-kahvit!

Tukea lapsiperheille

Järjestämme tukitapaamisia lapsille, nuorille ja vanhemmille erikseen sekä vapaamuotoisia rentouttavia viikonloppuleirejä koko perheelle. Lisäksi järjestämme lasten päiviä, nuorten päiviä, perheen päiviä sekä leirejä molemmille kohderyhmille.

Toiminnan tavoitteena on helpottaa vanhemman sairauden käsittelyä ja siihen liittyvää keskustelua perheissä. Lapsiperheiden tukitoiminnan työtapa on ennaltaehkäisevä. Se keskittyy vanhemmuuden tukemiseen ja lasta suojaavien tekijöiden vahvistamiseen perheissä. Lapsiperhetoimintaan voivat osallistua myös perheet, joilla ei vielä ole ongelmia, mutta jotka haluavat etukäteen tietoa siitä kuinka lasta voidaan parhaiten tukea muuttuneessa tai raskaassa tilanteessa.

ALISA-kahvit vanhemmille
ALISA-yökylät
ALISA-Perheen päivät

Tukea lapsille

ALISA tarjoaa 7-12-vuotiaille nuorille tukea, apua ja neuvontaa, kun hänen vanhempansa tai muu läheinen perheenjäsenensä on sairastunut vakavasti, vammautunut tai käyttää päihteitä.

ALISA-kohtaamiset lapselle
ALISA-lasten päivät
ALISA-lasten leiri

Tukea nuorille

ALISA tarjoaa 13-17-vuotiaille nuorille tukea, apua ja neuvontaa, kun hänen vanhempansa tai muu läheinen perheenjäsenensä on sairastunut vakavasti, vammautunut tai käyttää päihteitä.

Järjestämme nuorille henkilökohtaisia tukitapaamisia, olemme tukena myös chatissa, sähköpostitse, puhelimessa ja whatsappissa.

ALISA-kohtaamiset nuorelle
ALISA-nuorten päivät
ALISA-nuorten leiri

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry