Blogi / Ajankohtainen

Nuorten tukeminen jatkuu

Nuorten tukeminen jatkuu

Nuorten tukeminen on siirtynyt syksyllä 2021 KOLMIPORRAS-hankkeen alaiseksi toiminnaksi, jota ALISAn toimijat toteuttavat yhdessä Joensuun Setlementti ry:n ja Siun soten kanssa.

KOLMIPORRAS-toiminta voi tarjota vanhemman tai perheenjäsenen sairaudesta kuormittuneelle nuorelle tukihenkilösuhteen, joka vastaa hänen yksilöllisiä tarpeitaan:

  1. porras: Vapaaehtoinen tukihenkilö, joka on Joensuun Setlementin isosisarus
  2. porras: Ammatillinen tukihenkilö, joka on koulutettu sote-alan ammattilainen
  3. porras: Sairaanhoitaja, jolla on valmius tehdä vaativampaa varhaista hoitoa ja kuntoutusta sekä palvelun tai hoidon tarpeen arviointeja

Kaikki tukihenkilöt liikkuvat nuorten luokse kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa ja tapaamiset sovitaan joustavasti nuoren yksilöllisten toiveiden mukaisesti.

Ammattilaiset ja nuoren lähipiiri voivat siis edelleen ohjata ALISA-nuoria tuen piiriin ottamalla yhteyttä joko Anne Korppiseen tai täyttämällä tältä sivulta löytyvän yhteydenottolomakkeen.

KOLMIPORRAS-toiminta yhdistää ALISA-toiminnan, Setlementin Isosisarustoiminnan ja Siun soten sairaanhoitajan palvelut sekä näiden toimijoiden asiantuntemuksen ja osaamisen. Toiminnan tavoitteena on helpottaa sisote-ammattilaisten työtä nuorten ehkäisevän tuen pariin ohjaamisessa ja madaltaa nuoren kynnystä tuen vastaanottamiseen sekä levittää nuorten ehkäiseviä palveluita koko Pohjois-Karjalan alueelle. 

Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kehittämishanke. Sitä tukevat myös Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Lähi-Tapiola. 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry