ALISA on toiminut vuodesta 2017 alkaen Pohjois-Karjalassa perheiden sekä lasten ja nuorten tukena, kun perhettä on kohdannut vanhemman tai muun perheenjäsenen vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, vammautuminen tai muu terveydentilaan liittyvä haaste.

ALISA on kehittänyt, järjestänyt ja juurruttanut Pohjois-Karjalaan tukitoimintaa lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on vakavasti sairastunut tai käyttää päihteitä. ALISA on tarjonnut myös ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheille, ja tukenut sairauden kuormittamaa vanhemmuutta.

Vuoden 2020 lopussa ALISA:n toiminta muuttui siten, että rahoitus koko perheen tukemiseen päättyi. Jatkamme toimintaa siten, että kehitämme yhdessä sote-palveluiden kanssa erilaisia käytännön tuen keinoja perheille, kun vanhempi sairastuu. Löydät tältä sivustolta ALISAn kokoamaa tietoa vanhemmille, nuorille ja ammattilaisille. Löydät erilaisia oppaita yläpalkin Tietoa sinulle-osiosta sekä Ammattilaisten materiaalipankki-sivulta.

Nuorten tukihenkilötoiminta

Nuorten tukeminen on siirtynyt syksyllä 2021 KOLMIPORRAS-hankkeen alaiseksi toiminnaksi, jota ALISAn toimijat toteuttavat yhdessä Joensuun Setlementti ry:n ja Siun soten kanssa.

KOLMIPORRAS-toiminta tarjoaa vanhemman tai perheenjäsenen sairaudesta kuormittuneelle nuorelle tukihenkilösuhteen, joka vastaa hänen yksilöllisiä tarpeitaan:

  1. porras: Vapaaehtoinen tukihenkilö, joka on Joensuun Setlementin isosisarus
  2. porras: Ammatillinen tukihenkilö, joka on koulutettu sote-alan ammattilainen
  3. porras: Sairaanhoitaja, jolla on valmius tehdä vaativampaa varhaista hoitoa ja kuntoutusta sekä palvelun tai hoidon tarpeen arviointeja

Kaikki tukihenkilöt liikkuvat nuorten luokse kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa ja tapaamiset sovitaan joustavasti nuoren yksilöllisten toiveiden mukaisesti.

Ammattilaiset ja nuoren lähipiiri voivat siis edelleen ohjata ALISA-nuoria tuen piiriin ottamalla yhteyttä joko Anne Korppiseen tai täyttämällä alla olevan yhteydenottolomakkeen.

Voit tutustua tästä KOLMIPORRAS-hankkeen tietosuojaselosteeseen, jossa kuvataan miten henkilötietoja kerätään, käytetään, säilytetään ja luovutetaan.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä. Me kuuntelemme, tarjoamme sinulle keskusteluapua ja vertaistukea.

*pakollinen kenttä

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry