ALISA-TOIMINTA

ALISA on pohjoiskarjalaisten perheiden sekä lasten ja nuorten tukena, kun perhettä on kohdannut vanhemman tai muun perheenjäsenen vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, vammautuminen tai muu terveydentilaan liittyvä haaste.

ALISA kehittää, järjestää ja juurruttaa Pohjois-Karjalaan tukitoimintaa lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on vakavasti sairastunut tai käyttää päihteitä. ALISA tarjoaa myös ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheille, ja tukee sairauden kuormittamaa vanhemmuutta.

ALISA tekee matalankynnyksen ennaltaehkäisevää työtä. Toimintaan voi tulla mukaan, jos sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuntuvat liian raskailta, se voi täydentää perheen saamaa muuta tukea tai vaikka sairaus ei vielä aiheuttaisi ongelmia perheen arjessa. Projekti toimii Pohjois-Karjalan alueella. Toimintamme on osallistujille maksutonta.

Henkilökohtaista keskustelua ja neuvontaa kaikille perheenjäsenille

Kaikki perheenjäsenet voivat keskustella kanssamme ajatuksistaan, kokemuksistaan ja mieltään painavista asioista, yhdessä tai erikseen. Kuuntelemme, keskustelemme, tuemme ja neuvomme. Ota yhteyttä, niin sovitaan ALISA-kahvit!

Tukea lapsiperheille

Järjestämme tukitapaamisia, vapaamuotoisia rentouttavia viikonloppuleirejä ja vertaistukeen perustuvia perhekursseja lapsiperheille, joissa vanhempi on vakavasti sairastunut tai vammautunut.

Toiminnan tavoitteena on helpottaa vanhemman sairauden käsittelyä ja siihen liittyvää keskustelua perheissä. Lapsiperheiden tukitoiminnan työtapa on ennaltaehkäisevä. Se keskittyy vanhemmuuden tukemiseen ja lasta suojaavien tekijöiden vahvistamiseen perheissä. Lapsiperhetoimintaan voivat osallistua myös perheet, joilla ei vielä ole ongelmia, mutta jotka haluavat etukäteen tietoa siitä kuinka lasta voidaan parhaiten tukea muuttuneessa tai raskaassa tilanteessa.

ALISA-kahvit
ALISA-yökylät
ALISA-vanhempien vertaisryhmä

Tukea nuorille aikuisille

Tuemme 18-25-vuotiaita nuoria aikuisia, joiden lapsuudenperheessä on ollut sairautta tai päihdeongelmaa, tai jotka edelleen huolehtivat sairaasta perheenjäsenestään.

Aikuistuminen on monelle entiselle nuorelle hoivaajalle haastava vaihe elämässä, koska usein kuormittavat kokemukset tulevat käsittelyyn vaiheessa, jossa lapsuudenkodista irtautuminen, oman elämän aloittaminen, perheen perustaminen ja työelämään siirtyminen ovat ajankohtaisia. Huoli voi herätä myös omasta jaksamisesta raskaan taakan tai vastuun alla.

Järjestämme Joensuussa keväällä 2019 vertaistukiryhmän nuorille aikuisille. Ryhmä on tarkoitettu kaikille alle 26-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka haluavat ammattilaisen ja vertaisten tukea lapsuuden tai nuoruuden raskaiden asioiden käsittelemiseen.

ALISA-nuorten aikuisten vertaistukiryhmä

Tukea nuorille

ALISA tarjoaa alle 18-vuotiaille nuorille tukea, apua ja neuvontaa, kun hänen vanhempansa tai muu läheinen perheenjäsenensä on sairastunut vakavasti, vammautunut tai käyttää päihteitä.

Järjestämme nuorille henkilökohtaisia tukitapaamisia, olemme tukena myös sähköpostitse, puhelimessa ja whatsappissa. Keväällä 2019 aloitamme ALISA-nuorten yökylät ja kesällä 2019 on ensimmäinen ALISA-nuorten leiri. Nuori, tule kehittämään toimintaa kanssamme!

ALISA-kahvit
ALISA-nuorten päivät
ALISA-nuorten leiri

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä. Me kuuntelemme, tarjoamme sinulle keskusteluapua ja vertaistukea.

*pakollinen kenttä

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry