ALISA-VANHEMPIEN VALMENNUS

Pohditko kuinka sairautesi vaikuttaa lapseesi?
Mietitkö kuinka voisit tukea lastasi muuttuneessa tilanteessa?
Mietitkö kuinka puhua lapsesi kanssa sairaudesta?
Haluaisitko saada tietoa palvelujärjestelmästä?
Haluaisitko vaihtaa ajatuksia asiasta muiden sairastuneiden kanssa?
Haluaisitko kuulla miten muissa perheissä lasten kanssa on toimittu?

ALISA-vanhempien valmennuksessa saat tietoa eri teemoista liittyen vanhemmuuteen ja sairastumiseen. Tietoa tarjoavat eri alojen ammattilaiset ja kokemuspuhuja, joka on itse kokenut sairastumisen ja pohtinut sen vaikutuksia vanhemmuuteen. Teemoina ovat sairastumisen vaikutus perheeseen ja lapseen, lapsen erilaiset tavat reagoida siihen, kuinka puhua lapselle sairaudesta, puhumisen ikätasoisuus käytännössä, tunteista puhuminen ja lapsen tunneilmaisun tukeminen sekä tarjolla oleviin palveluihin tutustuminen. Asiantuntijat ja kokemuspuhuja tuovat valmennukseen erilaisia näkökulmia ja jokainen osallistuja saa mahdollisuuden pohtia niitä suhteessa omaan itseen ja omaan perheeseen. Tämä tapahtuu omatoimisesti annettujen tehtävien avulla, yhdessä projektissamme perhetoiminnasta vastaavan Anne Korppisen kanssa ja muiden valmennukseen osallistuvien kanssa keskustelupalstalla.

Valmennus on tarkoitettu sairastuneille vanhemmille ja heidän puolisoilleen, joko yhdessä tai erikseen. Vanhemman sairaus voi olla somaattinen tai psyykkinen, vamma tai muu terveyteen liittyvä haaste. Teemoja voi tulla pohtimaan kanssamme myös jos toinen vanhempi on kuollut. Sairaudesta ei tarvitse olla diagnoosia.

ALISA-vanhempien valmennus

Tässä valmennuksessa käydään läpi sama materiaali kuin verkkovalmennuksessa, mutta saman pöydän äärellä istuen käydään syvempiä keskusteluja ja saadaan kokonaisvaltaisemman vertaistuen kokemuksia.

Valmennus toteutetaan keskiviikkoisin 7.10.-4.11. klo 17:00-18:30 ALISA-projektin toimistolla osoitteessa Kirkkokatu 16 c 34, Joensuu

Ilmoittautuminen 1.10. mennessä.

ALISA-vanhempien verkkovalmennus

Seuraava verkkovalmennus toteutetaan 16.10.-20.11.
Saat valmennuksen alkaessa linkin verkkoalustalle, jossa työskentely tapahtuu. Aikaa teemojen pohtimiseen on hyvä varata noin kaksi tuntia viikossa. Materiaaliin voi tutustua ja tehtäviä tehdä omassa tahdissa viikon mittaan.

Tapaamme Teams-verkkoalustalla torstaisin klo 17-18:30 (22.10. alkaen).

Alustalla sinulla on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja kokemuksia muiden osallistujien kanssa. Valmennuksen aikana on myös mahdollsuus yksilötukeen.

Tarvitset osallistumiseen tietokoneen tai älypuhelimen ja toimivan nettiyhteyden.

Ilmoittaudu mukaan 10.10.. mennessä.

Ota yhteyttä alta, kysy lisää tai ilmoittaudu Annelle:

p. 0400 356 656

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä. Me kuuntelemme, tarjoamme sinulle keskusteluapua ja vertaistukea.

*pakollinen kenttä

YHTEYS: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu
  •  

Toimintaa tukemassa

Veikkaus Kaikille eväät elämään

Yhteistyössä

Siun Sote Pohjois-Karjalan syöpäyhdistys Ookoo Nuorten Joensuu Pohjois-Karjalan mielenterveyden tuki Jangsterit Finfami Pelastakaa Lapset Perheentalo Muistiluotsi Aksoni ry